duminică, 31 mai 2009

Biserica Crestin Ortodoxa

E un subiect destul de controversat in zilele noastre
Credinciosii se duc pentru a se ruga, pentru a aprinde o lumanare pentru morti sau pentru a-si spala pacatele.
Dar sa fie Biserica doar atat?
Nu ma intelege gresit, sunt credincios, cred in Dumnezeu si incerc sa nu pacatuiesc prea mult, dar Biserica din zilele noastre nu prea mai are nici o legatura cu Dumnezeu
A ajuns sa fie inca o unealta de a manca banii poporului.
Unii "credinciosi" doneaza bani crezand ca asa li se spala pacatele, altii isi pun cate 20-25 de cruciulite pe parbrizul masinii iar altii dau mass-uri cu Iisus Hristos "dovedindu-si" alstfel credinta lor nemasurata pentru Creatorul Suprem.
Dar divinitatea a ajuns in ultimii ani ceva superficial, lumea se inchina cand trece pe langa Biserica fara vre-un motiv anume, oamenii se duc la Biserica doar cand au probleme si nu gasesc alta solutie si deci apeleaza la rugaciuni...
Oricum sa revenim la Biserica...
Pentru a face un Pomelnic sau un Acatist trebuie sa dai bani.
Din cate am inteles eu pentru cei vii se indeplinesc lucrurile scrise pa Acatist iar mortii sunt pomeniti pentru a nu fii uitati.
Totul bine si frumos pana aici dar nu vad de ce se dau si bani pentru asta.
De ce parintele prinde glas numai cand primeste bani?

De Craciun sau nu stiu exat cand (stiu doar ca e odata pe an), vine parintele sa dea cu aghiasma in casa.
Atunci fiecare om da bani pentru asta.
Fiecaruia i se pare normal pentru ca "asa se face" dar mie mi se pare absurd
E ca si cum ai da bani sa-ti speli pacatele.
De ce Parintele trebuia sa-ti ia bani ca sa alunge demonii din casa?
Unii vor spune ca dai banii aia pentru Biserica dar stim cu toti ca banii aia ajung in buzunarul preotului.
Asta se numeste MITA
Pentru ca daca tu nu dai banii aia sti foarte bine ca la anu' nu-ti mai vine in casa.

Exista nenumarate metode prin care Biserica ia banii omului, si tuturor le convine treaba asta.
Eu unul mi-am pierdut increderea in Biserica dar asta nu inseamna ca nu mai cred in Dumnezeu.
Daca vrei neaparat sa cerzi si ai credinta nu e nevoie sa dai bani pentru asta, credinta e in inima omului nu in portofel.

Nu am incercat in nici un fel sa te fac sa nu mai mergi la Biserica ci pur si simplu mi-am exprimat punctul de vedere despre Biserica si despre Preotii care se presupune ca il slujesc pe Dumnezeu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Biserica este prima forma de politica aparuta si cea mai puternica de la inceput si pina acum. Cine crede altfel e prea naiv (a se citi "Fondatori de mari religii" CFPotter). Si fiind doar o politica trebuie sa ne ia banii ca sa poata supravietui. Unde mai pui si ca nu exista impozit pe banii obtinuti de biserica. Sa mai spunem si ca preotii sunt majoritatea niste sarlatani ?

Anonim spunea...

Dumnezeu este acelasi dintotdeauna. Nu te lasa influentat de unele fapte sau actiuni ale oamenilor. Credinta in Dumnezeu trebuie sa ti-o pastrezi nestirbita, s-ar putea sa vina unele vremuri in care ea sa-ti fie singurul sprijin. Nu te lasa influentat de fapte si oameni [de ce ne-ar interesa faptul ca unii isi pun 20 de cruciulite ca sa fie iertati sau ca merg la biserica formal?! E alegerea lor, daca poti sa-i ajuti sa se indrepte, bine; daca nu, nu-i judeca].
Preotii ... un subiect foarte sensibil in zilele noastre si, totodata, dureros.
Ne asteptam de la ei sa fie PERFECTI, fara pata, dar uitam ca sunt tot oameni. Asa este, sunt preoti care poate nu au un comportament corect, dar nu avem noi dreptul sa-i judecam. Stii de ce? Pentru ca ei au primit har de la Duhul Sfant prin Taina Preotiei. Ei savarsesc Sf. Liturghie, slujba in timpul careia painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului, o taina infricosata - daca stai sa te gandesti si sa constientizezi la ceea ce se intampla in Sf. Altar. Daca Dumnezeu ar fi vrut slujitori puri, perfecti, ne-ar fi trimis arhangheli sau poate heruvimi sau serafimi ca sa savarseasca Sf. Liturghie. Dar nu, El a hotarat ca slujitorii lui sa fie tot oameni, desi El Stie ca sunt pacatosi.
Preotii nu sunt oameni obisnuiti din cauza ca prin lucrarea lui Dumnezeu care se savarseste prin ei noi primim cele sapte Taine (Botezul, Mirungerea, Spovedania, Maslul, Cununia, Preotia, Impartasania). Sfintele Taine nu sunt doar simple ritualuri in care se rostesc rugaciuni, ci Duhul Sfant e prezent in mod nevazut.
De aceea noi nu avem dreptul sa-i judecam.
Fara Biserica nu exista mantuire (a sufletului) pentru ca fara Biserica nu putem primi niciuna din cele 7 Taine.
A, am mai vazut ceva in mesajul tau care iti era confuz. Pomelnicele pentu morti nu sunt facute ca ei sa nu fie uitati, ci pentru ca sa li se ierte din pacate. Daca, de ex, cineva a avut pacate grele pentru care nu a mai avut timp sa se caiasca, dar a murit spovedit si impartasit, Biserica il poate scoate din iad prin aceste pomeniri (putere mare au 40 de Sf. Liturghii, de aceea vei vedea ca oamenii dau, uneori, acatiste pentru 40 de zile).
Preotul din parohia noastra nu cere bani niciodata cand vine de Boboteaza.
Duhovnicul meu, la fel, n-a cerut bani niciodata
la spovedanie.
Si am multe exemple de genul asta ...
Desigur sunt unii care cer. Nu este bine ceea ce fac, dar ... sunt la mila si judecata lui Dumnezeu. Pentru fiecare fapta este rasplata si nu trebuie sa le ducem lor grija. In plus, nu generaliza pentru ca sunt multi preoti buni care pun suflet in misiunea lor.
Iti faci singur un mare rau daca-ti pierzi increderea in Biserica Ortodoxa. Credinta fara sprijinul Bisericii e o forma fara fond. Numai in sanul Bisericii poti simti cu adevarat puterea lui Dumnezeu. Citeste-i pe marii nostri duhovnici (de ex: Parintele Cleopa Ilie, Parintele Arsenie Papacioc), citeste vietile sfintilor (de ex, pe Sf. Nicolae nu se poate sa nu-l indragesti citind despre viata si minunile lui, a fost asa de bun si bland). O sa vezi ca citind, starea ta de spirit se va schimba. Spun asta din propria mea experienta.
Esti prea tanar ca sa fii asa inversunat [stiu ca esti tanar pentru ca ti-am vazut poza pe YM, esti in lista de mess a sotului meu :) ]
Lasa-i pe carcotasi sa vorbeasca, tu pastreaza-ti credinta, cauta un duhovnic bun si bland si-o sa vezi ca nu te va ma interesa sa "infierezi" preotii pacatosi.
"... Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri" - daca nu iertam greselile celorlalti, nici Dumnezeu nu ne iarta noua pacatele, nu? Reiese cum nu se poate mai bine din rugaciunea "Tatal nostru" ...

Ai grija de tine,
Ada

Anonim spunea...

sunt deacord ca preotii sunt niste sarlatani si inca foarte mari

Anonim spunea...

nu biserica e vinovata de ce se intampla , astia care se cheama popi si te popesc ei de nu mai ramai cu nici un ban in buzunar

Trimiteți un comentariu

 
© Creion Digital